Are contingency fees legal in France?
Partly. A fee based only on the result (pacte de quota litis) is prohibited, but a result-based fee on top of a fixed or time-based fee is allowed and common. Since 2015 a written fee agreement has been compulsory for French lawyers under article 10 of the Act of 31 December 1971.